2019-07-22 10:17:02• hírek • Bede Emőke

Közel száz tartálynyi freont akartak hamis papírokkal kivinni az országból

Különös fogást könyvelhettek el az elmúlt éjjel a petei határátkelőnél: az országból kilépni szándékozó teherautóban több tucat tartálynyi freonra bukkantak – adta hírül a határrendészet sajtóosztálya.

Július 21-én, azaz vasárnap este 21 óra 30 perc körül érkezett meg a petei határátkelőhöz egy portugál rendszámokkal ellátott haszongépjármű, melyet egy ukrán állampolgárságú férfi vezetett. A határőröknek gyanús lett az illető, ezért úgy döntöttek, alaposabb vizsgálatnak vetik alá az általa átadott dokumentumokat és az autó rakományát is. Az átkutatás során teherautó rakterében nem kevesebb mint 95 tartálynyi freont találtak, de ez magában nem is volna bűn, az viszont már annál inkább, hogy a férfi hamis számlával próbálta igazolni a rakomány eredetét. A hatóság a tartályokat lefoglalta a nyomozás további idejére, a férfira pedig 1500 lejes helyszíni bírságot szabtak ki, illetve bűnügyi eljárást indítottak ellene.


Nem ez volt mostanában az első ilyen eset: július 5-én három, Ukrajnából érkező kisbuszban összesen 64 tartályba bukkantak. Akkor a férfiak megúszták 500 lejes büntetéssel, viszont bűnügyi eljárást ellenük is kezdeményeztek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: